Asbex

Energie­prestatie­certificaten (EPC)

Inzicht in de Energie-efficiëntie van uw Woning

Op zoek naar een betrouwbaar Energieprestatiecertificaat (EPC) voor uw woning? Bij ASBEX bieden wij professionele EPC-diensten aan om u inzicht te geven in de energie-efficiëntie van uw woning. Onze gecertificeerde energiedeskundigen staan klaar om u te helpen bij het verkrijgen van een geldig en informatief EPC-certificaat.

Professionele Energieprestatiecertificaten (EPC)

Inzicht in de energie-efficiëntie van uw woning voor een duurzamere toekomst.

Een helder beeld van de energieprestaties
Het Energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat de energie-efficiëntie van een woning beoordeelt. Onze deskundigen voeren een grondige analyse uit van verschillende factoren, zoals isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie en energieverbruik, om een helder beeld te geven van de energieprestaties van uw woning. Met het EPC-certificaat kunt u de energie-efficiëntie vergelijken met andere woningen en potentiële energiebesparende maatregelen identificeren.

Geldigheid van het EPC
Het EPC-certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar in België. Na deze periode moet een nieuwe EPC-keuring worden uitgevoerd om de actuele energieprestaties van de woning weer te geven. Het EPC-certificaat is ook verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning.

Energiebesparing en duurzaamheid
Bij ASBEX geloven we in energiebesparing en duurzaamheid. Onze energiedeskundigen kunnen u adviseren over mogelijke verbeteringen en energiebesparende maatregelen die de energie-efficiëntie van uw woning kunnen verhogen. Dit kan niet alleen bijdragen aan lagere energiekosten, maar ook aan een kleinere ecologische voetafdruk.

Neem vandaag nog contact met ons op om een professioneel Energieprestatiecertificaat (EPC) te verkrijgen en inzicht te krijgen in de energie-efficiëntie van uw woning.

Veelgestelde vragen over het Energieprestatiecertificaat (EPC)

Het Energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat de energie-efficiëntie van een woning aangeeft. Het geeft inzicht in het energieverbruik en de potentiële besparingsmogelijkheden van de woning.

Een EPC is verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning. Het certificaat informeert potentiële kopers of huurders over de energieprestaties van de woning, waardoor ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen.
Het EPC wordt berekend op basis van verschillende factoren, zoals de isolatie van de woning, het verwarmingssysteem, de ventilatie en de aanwezigheid van duurzame energiebronnen. Een erkende energiedeskundige voert een inspectie uit en gebruikt deze gegevens om het certificaat op te stellen.

Een EPC is in België tien jaar geldig, tenzij er in de tussentijd ingrijpende energetische renovaties zijn uitgevoerd.

Ja, het is mogelijk om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren. Het EPC geeft aanbevelingen voor mogelijke energiebesparende maatregelen die u kunt nemen. Door bijvoorbeeld isolatie te verbeteren, efficiënte verwarmingssystemen te installeren of duurzame energiebronnen te gebruiken, kunt u de energieprestaties van uw woning optimaliseren.

Een EPC moet worden opgesteld door een erkende energiedeskundige type A of type B. Deze deskundigen hebben de juiste kennis en certificering om een nauwkeurige beoordeling van de energieprestaties van uw woning uit te voeren.

Nee, een geldig EPC is verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning. Zonder EPC kunt u geen geldige overeenkomst sluiten.

U kunt een EPC aanvragen via deze link.

Een Energieprestatiecertificaat (EPC) bevat informatie over het energieverbruik van de woning en een label dat de energie-efficiëntieklasse aangeeft. De energie-efficiëntieklasse wordt uitgedrukt in een score op een schaal van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energieverspillend).

De score op het Energieprestatiecertificaat (EPC) geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Een hogere score (dichter bij A) betekent dat de woning energiezuiniger is en lagere energiekosten met zich meebrengt. Een lagere score (dichter bij G) duidt op een minder energiezuinige woning met hogere energiekosten

Een energiezuinige woning biedt verschillende voordelen, zoals lagere energiekosten, een verhoogd comfortniveau, een lagere ecologische voetafdruk en een hogere waarde van uw vastgoed.

Heeft u nog andere vragen over het Energieprestatiecertificaat? Neem gerust contact met ons op en ons team staat klaar om u te helpen.

Asbex
Veilig en Keurig in eigen huis